maanantai 2. elokuuta 2010

Uusia vanhoja töitä


Ylempi kuva on tehty Imatran taidekoulussa ja alempi Rauhan paikka samoihin aikoihin. Lievää suurempia Reidarin vaikutteita?- 03 tehtyjä.
Kemi maailman kartalle! 70-luvulla joku neropatti keksi että Aku Ankka on lapsille huonoja vaikutteita antavaa lukemistoa sillä kulkevathan idolini ilman pöksyjä joten kaupunginhallitus kielsi ko olevan irstaan julkaisun kaikissa neuvoloissa, sairaaloissa ja yleensä paikoissa missä kotiemme pikku termiitit olisivat saaneet ko lehden hyppysiinsä. Moinen huolehtivaisuus herätti hilpeyttä maailmalla.
Itse luin valtavasti pikkulapsesta lähtien ja luen edelleen, myös Aku Ankkaa...Syväkankaalla, kaupunginosassa missä asuimme oli pieni sivukirjasto missä runoilija Kari Aronpuro huokaili ja puuskutti hyvin raskaasti tiskin takana. Hän oli kirjastonhoitajana ja minulla oli lapsesta asti unelmia tulla runoilijaksi ja ajattelin että runoilijan pitää puhkua kovasti. Epäiltiin astmaa.
Lapsena juotin yhdelle kaverille riisiviiniä ja hätäännyin kun se tuli känniin ja pakotin kaverin juoksemaan taloa ympäri kuvitellen että jos se lieventäisi asianhaaroja. Timo oli vissiin 8v ja ite olin ehkä 12v.
Olimme lapsena saman kaverin isonveljen synttäreillä ja kakun päällys kermavaahtoineen ja karkkeineen oli niin hyvää että kaavimme ne suihimme. Kakun jätimme koskematta ja pikku jefreittereitä kun oltiin niin saimme päähämme tehdä muovailuvahasta jättimäisen tekokullin oikein sellaisen ich bin ich-luokan terminaattorin ja kehotimme pikku Timoa näyttämään sitä äidilleen. Ennenkuin meidät viskattiin ulos jouduimme siivoamaan aihettamamme sotkut.
Meillä oli vilkas ja hyvä, onnellinen lapsuus sekä nuoruus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Inson Wongsam

Inson Wongsam, thaimaalainen maalari Legenda, 85v maalaa päivittäin. Lähdettiin käymään työhuoneella. Ajattelin jonkinlaista kurjaa kop...